Home pag.      christelijke-antwoorden.nl

Wat is er mis met vaccinatie?

Deze site bevat een aantal links naar Engelstalige bronnen over vaccinatie en mogelijke problemen hiermee. In verband hiermee word een zeer korte samenvatting gegeven over dit onderwerp zodat mensen die moeite hebben met deze taal toch een idee kunnen krijgen waar dit over gaat.

De theorie

De theorie van vaccinatie gaat ongeveer als volgt: Je spuit bij mensen een stof in die genetische materiaal van virussen bevat. Dit kan op diverse manieren: door delen van het virus te gebruiken, door dode virussen te gebruiken, maar ook door levende virussen te gebruiken.

Het is de bedoeling dat zo'n injectie het afweersysteem van het menselijk lichaam activeert zodat het later bij het in contact komen met een echt levend virus voorbereid is op deze aanval. Zonder nu in te gaan op de details kunnen we denk ik wel vaststellen dat vaccinatie in theorie een goed idee is.

In praktijk zijn er dan ook waardevolle vaccinaties en het is zeker niet de bedoeling om u er van af te houden om vaccinaties te accepteren. Wat ik hier wel wil laten zien is dat er wel degelijk problemen kunnen zijn met vaccinatie en dat je best wel eens goed na mag denken of een specifieke vaccinatie in jouw geval wel zo zinvol is.

Wat kan er mis gaan

Er zijn nogal wat dingen die mis kunnen gaan met een vaccinatie. Niet alle hier genoemde problemen zijn in ons land van toepassing, maar ik noem ze toch zodat u hier van op de hoogte bent.

Ernstige problemen:

 • Vaccinaties kunnen te vroeg gegeven worden. Een pas geboren baby heeft nog geen volgroeid anti-imun systeem. Het is dus niet goed en soms zelfs gevaarlijk om te vroeg te vaccineren.

 • Combinaties van vaccinaties kunnen gevaarlijk zijn. Speciaal voor jonge kinderen, maar ook voor volwassenen geld dat een lichaam normaal genomen steeds met een ziekte te maken krijgt. Gecombineerde vaccinaties kunnen gevaarlijk zijn. Met name meer dan 4 verschillende type vaccinaties in een spuit, of aansluiten binnen een korte tijd gegeven is niet goed.

 • Vaccinaties kunnen hulpstoffen (activering en conserveringsmiddelen) bevatten die schadelijk zijn voor het lichaam en die de veiligheidsnormen vele malen overschrijden. Aluminium en Thimerosal (een kwik verbinding) zijn veel voorkomende voorbeelden. Thimerosal schijnt ook voor te komen in vaccinaties waarvan gezegd word dat het er niet in zit. Deze stoffen zijn bijzonder gevaarlijk voor baby's en zwangere vrouwen.

 • De zojuist genoemde hulpstoffen worden opgestapeld in het lichaam bij elke nieuwe injectie.

 • Als gevolg van voorgenoemde problemen kan een vaccinatie ernstige problemen veroorzaken en ook de dood tot gevolg hebben.

 • De activeringsstoffen in een vaccinatie kunnen het lichaam niet alleen activeren tegen het virus, maar ook tegen andere stoffen in de injectie waardoor er allergieën kunnen ontstaan.

Overige problemen

 • De criteria voor het accepteren van een vaccinatie zijn zeer mager. Een vaccinatie word als effectief betiteld als ze tot gevolg heeft dat er antistoffen worden aangemaakt. Dit wil echter helemaal niet zeggen dat je daarmee ook echt tegen het virus beschermd bent.

 • Sommige vaccinaties bieden geen afdoende bescherming. Virus uitbraken komen regelmatig voor in gebieden met een hoge vaccinatiegraad.

 • Sommige vaccinaties introduceren de ziekte juist doordat ze levende virussen bevatten.

 • Vaccinaties bieden geen levenslange bescherming terwijl dit na het krijgen van de ziekte vaak wel het geval is.

 • Veel virussen hebben vele varianten. Een vaccinatie beschermd slechts tegen een of enkele van deze varianten. Een bekend voorbeeld hiervan is de griep vaccinatie. Het kan dus heel goed dat je een vaccinatie hebt gehad en dat je later met een andere griep-variant besmet word en dus toch ziek word.

 • Sommige vaccinaties bevatten genetische materiaal van dieren

 • Sommige vaccinaties zijn besmet met andere virussen van dieren

Oorzaken van deze problemen

Dit is natuurlijk een uitgebreid onderwerp, maar heel in het kort hebben we de volgende problemen met het ontwikkelen van vaccinaties:

 • Vaccinaties worden ontwikkeld door industrieën met een duidelijk winst oogmerk. Veiligheid en betrouwbaarheid zijn te vaak ondergeschikt aan financiële belangen.

 • De criteria voor effectiviteit zijn te mager

 • De test zijn veel te kort en worden vaak uitsluitend uitgevoerd door de fabrikant zelf

 • Fabrikanten in de US kunnen niet voor de rechtbank gedaagd worden als ze een wanprestatie leveren. Er is dus een verregaand manco is de controle op deze fabrikanten.Verwijzingen

Tot zover. Mogelijk worden hier later nog andere links naar Nederlandstalige bronnen toegevoegd.

http://bestgezond.nl/index.php/2015/12/26/feiten-over-vaccinatie-het-failliet-van-een-mythe/

Nederlandstalige en Engelstalige boeken

http://christelijke-antwoorden.nl/Books/Index-Vaccinatie.html

Engelstalige video's

Veruit de meeste informatie over vaccinaties is helaas Engelstalig:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUjw00PF0eLx_giJKnzipHcS4nXt0D8Nr

https://www.youtube.com/playlist?list=PLJpPObXpZncOfT0bG2ghgkVb2Nxjd_bNe


Andere doc formaten: pdf odt

Home pag.