Home pag.      christelijke-antwoorden.nl

Vraag: Waarom worden mijn gebeden niet verhoord?

Waarom worden mijn gebeden niet verhoord? Het komt heel vaak voor dat gebeden niet verhoord lijken te worden terwijl in de bijbel toch heel duidelijk staat dat de Heer onze gebeden wel verhoord. Hoe kan dat?

Antwoord extern

Via de link hieronder krijgt u een aardig overzicht van bijbelse verwijzingen over dit onderwerp. U kunt het beste dit eerst lezen en daarna met de back-knop in uw browser terugkeren naar deze pagina en de aanvulling hieronder lezen.

Waarom worden mijn gebeden niet verhoord?

Aanvulling

Onderaan het artikel hierboven staat een stukje “Soms zien we Gods antwoorden niet of begrijpen ze niet”. Dit wil ik iets verder toelichten omdat het heel frustrerend kan zijn voor een rechtvaardige die zijn gebeden niet verhoord ziet, als je deze aanwijzingen niet goed kunt vertalen naar de dagelijkse praktijk van je eigen leven.

Een van de grootste hindernissen voor ons, om de wegen van de Heer te doorzien is ons zeer beperkte inzicht. We zien niet zo veel meer dan wat er in onze directe omgeving gebeurd. We vergelijken andere mensen vaak met onszelf, dat heeft goede kanten, maar het is ook heel beperkt. We weten niet wat de ander heeft meegemaakt en daarom is het niet mogelijk om te weten wat ze echt nodig hebben. We gaan er te vaak van uit dat lijden koste wat kost voorkomen moet worden terwijl de Heer er soms voor kiest om met je mee te gaan door een dal van diepe duisternis en het vuur van die beproeving toelaat om je te reinigen.

Romeinen 8:28
En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede

Wij mensen zien de dood toch nog te vaak als het einde en als een ramp, terwijl onze Heer een mens door de dood erger lijden kan besparen en die mens naar zich toe kan halen. De dood van een rechtvaardige kan ook een getuigenis zijn. Er zijn zo ongelooflijk veel dingen die onze geest in zijn beperktheid afwijst die voor onze Heer in een heel andere context staan.

Nu is het niet mijn bedoeling om u aan te sporen uw kennis nog maar eens aan te scherpen, nee, ik wil u aansporen om te vertrouwen op onze Heer naar zijn woord, en u daarbij niet alleen te laten leiden door wat u om u heen ziet gebeuren en door wat u daar zelf van denkt. Laat het woord van de Heer een hogere autoriteit hebben in uw denken dan uw eigen oordeel. Alleen het onvoorwaardelijke vertrouwen in Hem kan u verlossen van de frustratie van uw eigen inzicht. Door dit te doen zal de Heer u, naar ik vermoed, af en toe een knipoog geven door u een glimp te laten zien van wat hij aan het doen is.

Geloof

Hetgeen hierboven is geschreven over vertrouwen is goed en waar, maar daarom nog niet altijd makkelijk. Het kan een “theorie” blijven die je niet echt raakt. Het is goed om je te beseffen dat het geloven in het goede, terwijl je de tegenslagen en het verdriet om je heen ziet, niet van deze wereld is. Het gaat tegen de menselijke logica in. Daarom is het goed op zoek te gaan naar God en te verlangen naar kennis van hem zodat je geloof en je vertrouwen geen luchtkasteel is. Het is echt nodig om Hem te leren kennen als je op Hem wild kunnen vertrouwen. Zie in dit verband ook: "Wat is geloof"


Home pag.