Home pag.      christelijke-antwoorden.nl

Toelichting: Een man van ijzer en steen

U gelooft niet zo in die occulte onzin, u kunt zich niet voorstellen dat zoiets bestaat? U kunt zich niet voorstellen dat er mensen zijn die zich hier mee bezig houden?

Misschien bent u een man van ijzer en steen? Of voluit: U bent een man die werkt met hout, metaal of steen, u bent gericht op materiële dingen. U werkt in de bouw of in de industrie in een technisch beroep. Met een man van ijzer en steen doel ik dus in eerste instantie op een mens die met zijn geest is gericht op het materiële, een man bent met de gaven die nodig zijn om te bouwen.

U zult waarschijnlijk wel eens gemerkt hebben dat andere mensen niet begrijpen wat u doet, ze kunnen niet zien hoe je iets moet ontwerpen, maken of herstellen. Zij kunnen dergelijke problemen niet bevatten en als ze het toch proberen ontlokt hun onhandig gepruts niet veel meer dan een meewarige blik.

Ik denk dat het goed is om jezelf te realiseren dat het omgekeerde ook waar moet zijn. Diezelfde mensen hebben ook gaven, maar andere dan u. Ze zien dingen waar u geen kijk op hebt, dingen waar u geen weet van hebt, dingen waarvan u de waarde misschien helemaal niet zien kan. Zo kan het heel goed zijn, dat u een dochter heeft, of een zoon, met andere gaven dan u, die bijvoorbeeld muzikaal is, of mee kan voelen met mensen. Ook dat zijn gaven.

Maar elke gave heeft een keerzijde. Gevoelige mensen kunnen kwetsbaar zijn. Net zo goed als u misschien meer gereedschap koopt dat u echt nodig heeft, zo zal een ander misschien meer geïnteresseerd zijn in geestelijke dingen en dus kwetsbaarder zijn voor geestelijke misleidingen. Maar laat uzelf niet misleiden, denk niet dat u hier niet in trapt ondat u daar te nuchter voor bent. De satan heeft ook zijn verleidingen voor u. Bijvoorbeeld:

Vreemde vrouwen, sex

Drank

Sport (voetbal)

Te veel eten (Overgewicht)

lomp of bot gedrag, misschien zelfs geweld

Veel te veel werken (van 's morgens vroeg tot 's avonds laat)

Deze dingen zijn wat wereldser en meer “geaccepteerd”, maar daarom niet minder gevaarlijk. Mogelijk zit er iets bij waar u nu al mee worstelt, als u er al mee worstelt, want vrij veel mannen vinden deze dingen normaal, zelfs “stoer” en gaan er dus vrolijk mee door. Als u goed gekeken hebt dan ziet u dat de meeste van deze dingen gewoon in de lijst van occulte praktijken staan.

Occulte praktijken hebben tot doel je te binden aan (d.w.z. afhankelijk te maken van) een kwade geestelijke macht. Meer bekende en duidelijke voorbeelden van bindingen zijn verslavingen zoals:

drank

roken

te veel eten (boulimia)

drugs

gamen (computer)

te weinig eten (anorexia)

U doet er goed aan deze gevaren en de gevaren voor uw kinderen serieus te nemen en als u dergelijke dingen bij hen ziet, om dan hulp te zoeken bij iemand die u vertrouwt! Als u hen tenminste wilt helpen, want met ontkennen van dergelijke problemen zorgt er misschien wel voor dat u zelf dan geen probleem hebt maar bij u kinderen maakt u het op die manier alleen maar erger. Uw kinderen komen dan alleen te staan, en uw vrouw komt tussen twee vuren in, tussen een harde man die weigert de problemen van zijn kinderen serieus te nemen en een kind wat tot over zijn oren in de shit zit maar te onervaren is om daar zelf uit te komen.

En daarmee kom ik op de tweede betekenis, de ondertoon van de titel: Een man van ijzer en steen. Een materieel mens kan soms hopeloos ongevoelig, te recht door zee zijn. “ijzeren Hein” zegt men wel eens. Wees daarvoor op uw hoedde en doe dat uw andere gezinsleden niet aan. Bid tot de Vader dat hij u helpt daar waar u tekort schiet!!


Home pag.