Home pag.      christelijke-antwoorden.nl

Vraag: Ongewenst zwanger, wat nu?

Als je ongewenst zwanger bent, dan ben je in een heel kwetsbare positie. En wat me hierbij opvalt is hoe gevoelloos de medische wereld hier mee om gaat. Er zijn natuurlijk positieve uitzonderingen, maar ik heb veel te veel voorbeelden gezien en gehoord waarbij men, bij een ongewenste zwangerschap, helemaal niet de moeite neemt om je echt te helpen. Waarbij ze er zo maar van uit lijken te gaan dat “het probleem” dan maar even verwijderd moet worden en dat je jezelf daar dan maar “even” in moet schikken. Ze geven je indirect het gevoel dat je die verwarrende niet erg rationele gevoelens maar even op zij moet drukken. Je moet hierdoor bijna wel aan jezelf gaan twijfelen want hoe anders is jou gevoel! Zo sterk! Een gevoel wat recht de nadere kant op wijst en wat je lijkt te zeggen: “Wat er ook gebeurd is, dit niet!”

De meeste vrouwen voelen wel degelijk het leven in hun buik, ook al beweegt het jonge spruitje nog niet. En het weghalen daarvan is helemaal niet zo “eenvoudig”. Laat je door die koude reacties niet van de wijs brengen, wat jij voelt is wel degelijk echt, net zo goed als dat het leven in je buik echt is. Die muur waar jij nu tegen aan loopt dat is de armoede van de huidige medische zorg. Totaal van God los. Losgeslagen van zijn referentie kaders en geregeerd door de wetten van het geld. Probeer jezelf en jou “probleem” nu eerst maar weer eens serieus te nemen. Neem die gevoelens serieus! Laat je niet in een hoek drukken met maar een vluchtweg, de zogenaamde schone oplossing, want dat is ze niet. Van buiten, van een afstandje lijkt dat misschien zo, maar van binnen woed er een harde strijd. Een strijd die zich afspeelt in je hoofd, of misschien moet ik zeggen, in je geest.

Hieronder een link naar een hulpverlener specifiek voor jou probleem, waar ze wel de moeite nemen om naar je te luisteren, waar ook de ethische en geestelijke kant van jou probleem de ruimte krijgt en waar ze wel degelijk ook andere oplossingen aandragen. Waar je dus echte hulp kunt krijgen.

Nederland:
Hulp telefoon: 035 621 42 05
E-Mail hulpverlening: erishulp@hotmail.com
Internet: www.erishulp.nl

België:
Tel: 0495/20.85.85
Internet: http://www.provita.be


Gezonde, eerlijke, maar wel confronterende voorlichting.

Als je meer wild weten over de geestelijke strijd die in je woed.
Home pag.