Home pag.      christelijke-antwoorden.nl

Samenvatting: Bodypiercing

Bodypiercing heeft een aantal aspecten: Groeps-gedrag, stoer doen en rebellie.

Bodypiercing is een vorm van lichaamsverminking, een uiting van disrespect voor het eigen lichaam. Mensen die kiezen voor bodypiercing hebben (tijdelijk) het verwezenlijken van een eigen (afwijkende) identiteit, boven de integriteit van het eigen lichaam gesteld.

Nu is het wat overdreven om hiervan te spreken bij bijvoorbeeld oorbellen, maar bodypiercings worden op de meest vreemde plaatsen aangebracht en dan kun je jezelf wel afvragen of onze kinderen (pubers) door de satan worden aanzet tot rebellie en dat er misbruik word gemaakt van hun kinderlijke onnozelheid om zodoende de beeltenis van God belachelijk te maken. Binnen de groeps cultuur heet zoiets dan stoer maar iemand van buiten de groep ziet hoe obstinaat deze lichaams vreemde attributen zijn. Rebellie is overigens een kenmerk van de satan.

Pubers zijn onzeker en zijn op zoek naar een identiteit en betekenis van zichzelf. Deze quick & dirty methode om bij een groep te horen en je te onderscheiden lijkt dan op het eerste gezicht wel aardig. Overigens, jezelf onderscheiden, je eigen identiteit vinden en bij een groep horen zijn min of meer met elkaar in tegenstelling. Zie ook: Groeps gedrag
Home pag.