Home pag.      christelijke-antwoorden.nl

Vraag: Hoe geef ik mijn hart aan Jezus?

Hoe geef ik me over aan Jezus? Hoe kan ik aangeven dat ik niet langer achter de lusten van deze wereld aan wil jagen maar dat ik Hem wil volgen?

Antwoord:

Het eerste wat ik u wil zeggen: bezint eer ge begint. Ik wil u niet ontmoedigen maar ik wil u wel aansporen goed na te denken over wat je doen gaat. Zoiets moet je niet impulsief doen en het dan daarna weer “vergeten”. Weet waar je aan begint en neem dan heel bewust een beslissing.

Je zou een alfa cursus kunnen volgen om meer te weten te komen. Daar kunnen ze je ongetwijfeld ook het antwoord op deze vraag geven maar mijn advies is, neem de beslissing je hart aan Jezus te geven niet te lichtzinnig.

Lucas 14, 28
[28] Als een van u een toren wil bouwen, gaat hij er toch eerst eens voor zitten om de kosten te begroten, om te zien of hij het werk kan voltooien. [29] Want anders, als hij wel het fundament legt maar de bouw niet kan afmaken, zal iedereen die het ziet hem uitlachen [30] en zeggen: “Hij begon te bouwen, maar afmaken kon hij het niet.”De daadwerkelijke bekering doe je door

  • Het besluit te nemen je af te keren van je oude wegen en voortaan Gods aanwijzingen serieus te nemen.
  • Je zonden te belijden
  • Uit te spreken dat je Hem de leiding geeft over jou leven.

Je kunt dit het beste doen, samen met iemand van een christelijke gemeente waar je naar toe gaat. Door het in het bijzijn van iemand anders dit uit te spreken is de impact om jou veel groter. Het is dan niet meer zo vluchtig en “vrijblijvend”.

Het proces van de redding is meer in detail beschreven in Wat moet ik doen om gered te worden?


Home pag.