Home pag.      christelijke-antwoorden.nl

Is er iets mis met onze Psychiatrie?

Er lijkt iets serieus mis te zijn met onze psychiatrie. Er komen steeds meer signalen dat de manier waar op nu in de psychiatrische hulpverlening met mensen word omgegaan, veel meer is ingegeven door een atheïstisch medisch paradigma waarmee veel medici naar de mens kijken, dan vanuit een werkelijk contact en zorg van mens tot mens. Er word door de huidige psychiatrie, te beginnen in Amerika, maar ook gevolgd door de Europese landen, veel te makkelijk ingrijpende medicatie voorgeschreven en veel te makkelijk medicijn over medicijn voorgeschreven. De bijwerkingen van deze medicatie leiden vaak tot heftige verschijnselen waardoor psychiatrische patenten steeds meer diagnoses krijgen.

Kijk eens rustig door de lijst boeken hieronder. Velen zijn geschreven door artsen en Psychiaters. Lees hier en daar de samenvatting eens, dan krijg je een indruk van wat er in de psychiatrie gebeurd.

De meeste zijn Engelstalig maar er zitten ook Nederlandse boeken tussen. (deze hebben een lichtgele achtergrond) Deze pagina is vervangen door de index "Psychiatrie Medicatie", welke een standaard formaat heeft. Deze oude pagina bevat echer meer info en is daarom nog beschikbaar.


Anatomy of an Epidemic


Mad in America


The Great Psychiatry Scam


Pharmageddon

Unhinged


Confessions of an Rx Drug Pusher


The Emperor's new Drugs


Overdiagnosed


Pstchiatry unerd the influence


Crazy Like Us


Deadly Psychiatry and Organised Denial


Deadly Medicines and Organised Crime.


Dodelijke medicijnen en georganiseerde misdaad


Overdiagnosis in Psychiatry


Less Medicine, More Health


The Truth About The Drug Companies


The Myth of Mental Illness


De depressie-epidemie


Overdosed America


How We Do Harm


Selling Sickness


Betere mensen


Toxic Psychiatry


Saving Normal


Medication Madness


Your Drug May Be Your Problem


The Antidepressant Fact Book


The Antidepressant Solution


How to Get Off Psychoactive Drugs Safely


Death Grip


Generation Rx


Remembering Ritalin


Puppy Chow Is Better Than Prozac


Rethinking Psychiatric Drugs


Psychiatric Drug Withdrawal


With Hope in My Heart: A Memoir


Running on Ritalin


A Disease Called Childhood


The Soft Landing Method


The Bitterest Pills


The Antidepressant Antidote


Overmedicated and Undertreated


Ending Medical Reversal


Bevrijd de psychologie uit de greep van de hersenmythe


Depression Delusion


Allemaal aan de medicijnen


Bijwerkingen


Dodelijke leugens


Censuur


Talking Back to Prozac


Mad Science


Rethinking Madness


A Straight Talking Introduction to Psychiatric Diagnosis


A Straight Talking Introduction to Psychiatric Drugs


The Myth of the Chemical Cure


Brain-Disabling Treatments in Psychiatry


Commonsense Rebellion


Powerful Medicines


On the Take


Terug naar normaal


Making Us Crazy


Critical Issues in Mental HealthHet is jammer dat ik het zo zeggen moet, maar de hedendaagse psychiaters worden gebrainwasht door de farmaceutische industrie. Een groot deel van hun opleiding komt rechtstreeks van deze industrie of is hier ingrijpend door beinvloed. Mede als gevolg hiervan word en nauwelijks nog werkelijke geestelijke hulp gegeven. Mensen in nood worden naar huis gestuurd met dozen pillen. Er word hun verteld dat ze een chemische onbalans in hun hersenen hebben en deze pillen, zo word hun gezegd, herstellen deze onbalans. (de hersenmythe)

In dit verband is het bekijken van de video's van Robert Whitaker beslist de moeite waard. Wat hij doet in deze video's is gewoon de wetenschappelijke gegevens presenteren in een historische context. Ons historisch besef is vaak minimaal en soms is het niet voldoende om zo maar te accepteren wat je vandaag word voorgehouden. Hij geeft je een overzicht van wat er zich in de laatste decennia aan onderzoeksresultaten beschikbaar is gekomen en laat deze gegevens voor zichzelf spreken. Op deze manier kun je zelf met voldoende informatie een gezonde beslissing nemen.

Waarschuwing: Stoppen zonder begeleiding is gevaarlijk

Om terug te komen op die hersenmythe, de werkelijkheid is dat het menselijk lichaam zeer veerkrachtig is en zelf een zeer groot vermogen heeft om in balans te blijven. De nood die er is in mensen word vaak veroorzaakt door geestelijke problemen, verstoringen in relaties. Mensen doen elkaar pijn en dit blijft niet zonder gevolgen. Als er al sprake is van een chemische onbalans, dan word deze veroorzaakt doordat je chemische pillen slikt, en niet omdat er iets mis is met jou. Deze pillen zijn in veel gevallen geen oplossing en zeker geen genezing. Ze zijn veel te vaak gewoon een probleem erbij. Op korte termijn geven deze medicijnen soms verlichting maar het lichaam probeert de balans te herstellen door te compenseren. Je lichaam probeert in leven te blijven en door deze medicijnen veranderen er dingen in je lichaam. Je lichaam past zich aan, aan de nieuwe situatie. Dit is de rede dat je nooit zomaar plotseling mag stoppen met medicijnen die je geest beïnvloeden. Dit kan een gevaarlijke psychische onbalans veroorzaken die zich vaak uit in een suïcidale depressie. Het abrupt stoppen na langdurig gebruik van vrij hoge dosis van deze medicijnen kan zelfs dodelijk zijn. Een aantal van de boeken hierboven beschrijven de processen waar je doorheen gaat bij starten en weer stoppen met medicijngebruik, en hoe je dat laatste het beste aan kunt pakken.

Heel in het kort beschreven moet je het stoppen met psychische medicijnen geleidelijk doen, langzaam afbouwen, zodat je lichaam de tijd krijgt zich weer aan te passen. Maar ook als je dit doet zul je tijdelijk een verzwaring van je klachten ervaren. Dit is dan ook de rede dat je dit onder begeleiding moet doen en dat je ook zelf moet moet toelaten begeleid te worden. Wees jezelf ervan bewust dan de wereld om je heen er zwarter uit zal zien dan ze werkelijk is. Laat mensen toe in je leven die je willen en kunnen begeleiden bij het afkicken van medicijnen en zoek echte geestelijke hulp. Dit laatste is echter nog niet zo gemakkelijk. Hier vind u hierover wat meer informatie.

Als u zelf overweegt om “aan de medicatie te gaan”, of juist overweegt om te gaan stoppen, kijk dan ook eens naar enkele persoonlijke ervaringen. (Eng)

Ook is het belangrijk om bij deze medicatie je niet over te laten halen tot gebruik van hoge dosis. In de Psychiatrie worden deze dosis nogal eens weergegeven als “klein” terwijl het al om forse effecten gaat. Ook is er de neiging om een paar keer achter elkaar steeds te verhogen. Je eigen gevoel van veiligheid is in deze echter belangrijk!

Ook een probleem is, dat na het gebruik van psycho-actieve medicatie vaak nieuwe problemen ontstaan en en nieuwe diagnoses gegeven worden. Ik wil U hier expliciet voor waarschuwen. Heel vaak worden deze nieuwe problemen veroorzaakt door de medicatie en is het geen ziekte of tekortkoming van jou. Het toekennen van een bipolair diagnose na gebruik van bijvoorbeeld prozac is in de US verboden omdat deze medicatie dit kan veroorzaken. Als u de Engelse taal machtig bent, kijk dan zeker naar enkele van de video's hieronder en lees ook een of meerdere boeken.

Meer informatie


Index Boeken Psychiatrie 2


Index Boeken Psychiatrie en ethiek


Index Psychiatrie Videos


Videos over ontwenningsverschijnselen


Index Psychiatrie Auteurs

Waarschuwing: Laat je niet leiden van het ene probleem naar het andere

Ook de oosters geïnspireerde New-Age beweging waarschuwt tegen (overmatig) medicijngebruik. Ook zij zien dit als onnodig en schadelijk. Wees je er echter van bewust dat waarheid en onwaarheid vaak hand in hand gaan. We zien dit zeer veelvuldig in de New-Age beweging. Wat we ook zien is dat goed bedoelende mensen met een goed verhaal geen inzicht of onderscheiding hebben in het bovennatuurlijke en daardoor, midden in hun goed onderbouwde betoog verwijzen naar occult belaste technieken zoals yoga en meditatie. Aangezien ik niet alle boeken hierboven heb gelezen kan ik niet instaan voor een volledige correctheid van elk boek.Andere doc formaten: pdf

Home pag.